postpart

Perquè al nèixer un bebè també neix una mare i una nova família

Postpart

Perquè al nèixer un bebè també neix una mare i una nova família

part a casa

Parir en un ambient conegut, còmode i segur, on la mare i el bebè són els veritables protagonistes

embaràs i part

Sigues la protagonista del naixement del teu fill, de manera conscient i plena

QUE BÈSTIA!!!

no entries found

18.12.2014

QUE BÈSTIA!!!

SI ABANS JA M’ ESTIMÀVEU, ARA HA DE SER EL DOBLE… ESTIC EMBARASSADA!!!

D.U.R. – 21.03.2014                                       D.P.P. – 26.12.2014

04:15 A.M. TRENCO AIGÜES, I LA MAMA LI DIU AL PAPA QUE TÉ MASSA SON PER POSAR-SE DE PART.

05:15 A.M. PRIMERES CONTRACCIONS… NO HI HA SON QUE VALGUI… EL PAPA I LA MAMA  S’AIXEQUEN I COMENCEN A PREPARAR LA CASA PER LA MEVA ARRIBADA.

06:45 A.M. EL PAPA TRUCA A LES LLEVADORES PER INFORMAR QUE JA ESTEM DE PART…

MENTRE, LA MAMA ACABA DE DECIDIR QUE ES QUEDA DAVANT DEL FOC A TERRA… QUE L’ESCALFOR LI ALLEUGEREIX ELS DOLORS LUMBARS QUE LI PROVOQUEN LES CONTRACCIONS.

08:00 A.M. EL PAPA, ENTRE MASSATGE I MASSATGE A LES LUMBARS DE LA MAMA, TORNA A TRUCAR A LES LLEVADORES I LES AVISA DE QUE LES CONTRACCIONS DE LA MAMA JA SÓN ACTIVES… APRETA AMB CADA DOLOR!!

09:20 A.M. ARRIBA LA PALOMA, UNA DE LES LLEVADORES, NOMES DE VEURE A LA MAMA, TRUCA A LA MARGA ( L’ALTRE LLEVADORA ) I LI DIU QUE VINGUI JA!!… QUE LA MAMA ESTÀ A TOPE I QUE EL NAIXEMENT ÉS IMMINENT.

… MENTRE LA MAMA BATALLA AMB ELS DOLORS DE LES CONTRACCIONS I EL MEU CORONAMENT…

EL PAPA I LA PALOMA PREPAREN LES COSES PER EL MOMENT ESPERAT.

10:23 A.M. NEIXO… DESPRÈS DE 5 HORES DE PART ACTIU I ADMIRABLE CONCENTRACIÓ DE LA MAMA… LA PALOMA EM RECULL A LA

SORTIDA DE LA MAMA I EM DEIXA SOBRE EL COIXÍ QUE TÉ ENTRE CAMES ( JUST ARRIBA LA MARGA! )

… IMMEDIATAMENT LA MAMA M’AGAFA DE SOBRE EL COIXÍ I EM POSA A L’ALTURA DEL SEU VENTRE, MOMENT QUE APROFITA PER VEURE QUE LES MEVES MANETES TENEN 5 DITETS…

… UN INSTANT DESPRÈS, L’ABRAÇADA DE LA MAMA EM PUJA FINS AL SEU MELIC, I ÉS AQUÍ ON DESCOBREIX QUE ESTIC UNIT A ELLA AMB EL CORDÓ UMBILICAL I QUE SOC UN NEN, SOC… L’ÀNGEL!!

ENCARA UNITS, LES LLEVADORES ABRIGUEN A LA MAMA I L’AJUDEN A INCORPORAR-SE AL SOFÀ.

EL PAPA TALLA EL CORDÓ QUE M’UNEIX A LA MAMA UN COP HA DEIXAT DE BATEGAR… MENTRE, LA MAMA PATEIX EL MALESTAR I EL PES DE LA PLACENTA ENCARA DINS SEU.

TRES QUARTS D’HORA MÉS TARD (11:15 A.M.) AMB UNA LLEU CONTRACCIÓ SURT LA PLACENTA. LES LLEVADORES ENS EXPLIQUEN LES PARTS I COM ESTAVA CONNECTADA A NOSALTRES.

SUPERAT TOT AIXÒ… SEMBLA QUE LA MAMA COMENÇA A TORNAR EN SÍ DEL SEU DESPLEGAMENT D’HORMONES… I AGAFANT CONSCIÈNCIA DE TOT EL QUE ACABA DE PASSAR… NO TÉ MÉS PARAULES PER EXPRESSAR-HO QUE DIR UNA I ALTRE VEGADA:… QUE BÈSTIA!!… QUE BÈSTIA!!

AMB LA XOCOLATA QUE VA ARRIBAR A MENJAR LA MAMA DURANT L’EMBARÀS, PENSAVA QUE SORTIRIA MÉS RODANXÓ… 3,190 KG!, ESTÀ BÉ PER HAVER-ME ADELANTAT 8 DIES.

UNA HORETA DESPRÈS DE NÉIXER I AMB LA MAMA TRANQUIL·LA I DESCANSADA, M’ENGANXO AL PIT DE MANERA NATURAL I ESPONTÀNIA…

   COMENÇA LA LACTÀNCIA!!

COM NO…

EL MEU PELL AMB PELL AMB EL PAPA…

SEMPRE PRESENT I TRANQUIL…

VA SER EN TOT MOMENT L’ACOMPANYANT PERFECTE PER LA MAMA.

EL MEU PART

RÀPID – INTENS – ROMÀNTIC

VEIG QUE EL MEU FILL JA US HA EXPLICAT EL SEU NAIXEMENT…

NOMES DIR QUE LA MEVA CURIOSITAT PER VIURE EL PART DE MANERA NATURAL VA SER PLENAMENT SATISFETA I LES MEVES EXPECTATIVES TOTALMENT SUPERADES.

LA MEVA MÀXIMA CURIOSITAT ERA SABER COM SERIA EL DOLOR DE LES CONTRACCIONS I COM LES TOLERARIA EL MEU COS I LA MEVA MENT… ARA QUE JA HO HE VISCUT, NO LES DEFINIRIA COM UN DOLOR… SÓN UN SENTIR, UNA EXPRESSIÓ DEL COS, UNA GUIA QUE ENS AJUDA A DONAR A LLUM.

SI SOMS CAPACES DE CONCENTRAR-NOS EN NOSALTRES MATEIXES, DE SENTIR-NOS EL COS I OBLIDAR QUE EXISTEIX RES MÉS QUE NOSALTRES I LES NOSTRES SENSACIONS… EL DOLOR DESAPAREIX I ES CONVERTEIX EN UN LLENGUATGE.

JO QUE ENTRE CONTRACCIÓ I CONTRACCIÓ VAIG RASPALLAR L’ALFOMBRA DE L’HABITACIÓ ON S’HAVIA DE QUEDAR MUDRA SI LA COSA ANAVA PER LLARG, VAIG RECOLLIR LA CUINA, VAIG INTENTAR PREPARAR L’HABITACIÓ ON VOLIA PARIR (FEINA QUE VAIG DESIGNAR A LA MEVA PARELLA PERQUÈ JA NO PODIA MÉS),  VAIG ENCENDRE EL FOC A TERRA… I QUAN VAIG VEURE QUE EL DOLOR ERA COSA SERIA I QUE NO PODIA ESTAR EN TOT… VAIG DIR:  A LA MERDA LA CASA, A LA MERDA LA MEVA PARELLA I A LA MERDA MUDRA… I AGENOLLADA D’ESQUENES AL FOC A TERRA EM VAIG DEDICAR ÚNICA I EXCLUSIVAMENT A PARIR.

VAIG SENTIR CADA CONTRACCIÓ I CADA DESCANS, I VAIG ARRIBAR A DISFRUTAR DE LES DUES COSES… EL DESCANS ERA MOLT PLAENT PERQUÈ TENIA SON I EM PERMETIA EL DESCANS FÍSIC I MENTAL QUE NECESSITAVA (NI TAN SOLS PENSAVA EN RES)… I DE LES CONTRACCIONS, PERQUÈ ERA EL MEU BEBÈ PASSANT PER DINS MEU, VOLENT ARRIBAR A MI.

EM VAIG ENDINSAR TAN EN MI MATEIXA QUE NO TINC CAP RECORD DEL QUE LA MEVA PARELLA I LES LLEVADORES FEIEN AL MEU VOLTANT… ME ERA ABSOLUTAMENT IGUAL EL QUE  FESSIN… FEINA TENIA JO A FER EL QUE EL MEU COS EM DEIA… APRETA… DESCANSA… APRETA… DESCANSA.

APRETA… HO SENTIA TANT… ERA TANT INTENS… FILAVA L’ORGASME… UNA SENSACIÓ NOVA E INCOMPARABLE AMB RES… HO VOLIA VIURE, VOLIA SENTIR-HO… PEL CAP EM VAN PASSAR ELS PARTS DE LES MEVES GATES I DE LA GOSSA DE LA MEVA MARE (ELS ÚNICS PARTS NATURALS QUE HE VIST EN DIRECTE, I QUE HE ASSISTIT COM A LLEVADORA)… I JO HO ESTAVA FENT IGUAL, EN DIRECTE I A LO VIU… A LO BÈSTIA!!

I ÉS REALMENT MOLT BÈSTIA… PUR INSTINT… MOLT ANIMAL I MOLT ROMÀNTIC… ROMÀNTIC PERQUÈ VA SER MOLT FAMILIAR… JO, LA MEVA PARELLA I UNES LLEVADORES FANTÀSTIQUES QUE HEM ANAT CONEGUEN AL LLARG DE L’EMBARÀS… RES VA SER ESTRANY… RES EM VA PERTORBAR.

PER AIXÒ DEFINEIXO LA MEVA EXPERIÈNCIA DE PART COM RÀPIDA (5 HORES DES DE LA PRIMERA CONTRACCIÓ FINS AL NAIXEMENT DEL MEU BEBÈ), INTENSA (PERQUÈ VAIG EXPERIMENTAR CADA MOMENT AL MÀXIM) I ROMÀNTICA (PERQUÈ L’AMBIENT NO PODIA SER MÉS CÀLID, MÉS FAMILIAR).

DES DE EL MINUT ZERO, HE TINGUT CLARA LA IDEA DE PART NATURAL A CASA… I QUAN VAIG COMENÇAR A FER-HO PÚBLIC A FAMILIARS, AMICS I COMPANYS DE FEINA… N’HI VAN HAVER QUE EM VAN DIR QUE ESTAVA BOJA, ALTRES QUE ERA MOLT VALENTA, E INCLÚS QUE ERA UNA IMPRUDENT… JO NOMES SÉ QUE ESTAVA DISPOSADA, QUE M’HI VAIG DEDICAR I QUE TOT VA FLUIR MOLT MILLOR DEL QUE ENS VAM ARRIBAR A IMAGINAR… I ARA ALGUNS EM FELICITEN SENS MÉS I SE’N ALEGREN I ALTRES EM DIUEN QUE HE TINGUT SORT… EN FI…OPINIONS!!

ALÍCIA ORTEGA AGULLÉ