El massatge infantil és una antiga tradició en moltes cultures del món que prové d’un saber tradicional que es transmet de generació en generació. En els darrers anys aquesta tècnica  ha estat redescoberta a Occident.

El massatge infantil facilita els vincles afectius perquè inclou els elements principals per establir-los: contacte amb la mirada, contacte pell a pell, somriure, sons, abraçades, carícies, olor, resposta als estímuls,interacció.

Les carícies, l’afecte entre l’infant i la mare o el pare té un efecte positiu important en el seu desenvolupament. La pell és una finestra que es pot obrir i tancar a la relació, a la intimitat.

La tècnica del massatge infantil  prové de tres fonts principals: la tradició hindú, la metodologia sueca i la reflexologia podal. També s’hi incorporen algunes postures del ioga, adaptades a la infància.

El tacte és un potent mitjà per al desenvolupament fisiològic, psicològic i emocional del nadó. Es un nodriment per al nadó, i beneficia al mateix temps als pares i mares i/o persones que en tenen cura, creant o enfortint els vincles afectius.

El nadó necessita, tant com el menjar, amor i estima, que li donin una seguretat emocional, fonamental per a un correcte desenvolupament. Molts estudis posen de manifest els beneficis d’un contacte afectiu com a part fonamental dels primers anys de vida, així com els desafortunats resultats experimentats quan manquen aquestes atencions.

 Objectius del taller:

  • Facilitar mitjançant el tacte i la veu, la creació i enfortiment dels vincles afectius entre els nadons i els seus pares i/o cuidadors.
  • Ajudar a crear petits-grans canvis d’actitud dels pares respecte als seus nadons, estimulant l’escolta de les necessitats del nen i l’atenció més adequada.
  • Potenciar en els infants – futurs adults – seguretat, facilitat en la comunicació, receptivitat i més salut a nivell físic, psicològic i emocional.
  • Ajudar als nous pares-mares a viure els primers mesos del seu fill amb menys pors i angoixes i molt més plaer i seguretat en ells mateixos en el seu nou rol.

A part d’aprendre la tècnica i els moviments del massatge per les diferents parts del cos, en els tallers també  aprendrem a per que serveixen, com els beneficia, i com ens beneficia a nosaltres, jugarem, riurem i aprendrem a comunicar-nos amb els nostres fills, respectant-los en tot moment.

També es parlarà de temes relacionats amb el contacte, la pell i les necessitats del petits, com poden ser  els plors, les formes d’expressar-se que tenen els nadons, l’adaptació del massatge a mida que el bebè creix, els olis, l’equilibri entre els estats d’estimulació i relaxació.

Serà un espai totalment adaptat a ells, per ells, on nosaltres ens amollarem a les seves necessitats. Tindran tota llibertat per mamar, dormir, plorar, no tenir ganes de rebre massatge, riure, cridar i nosaltres, els adults, no ens sentirem observats, ni jutjats, i aprendrem a acompanyar-los de forma respectuosa.

El taller son 4 sessions d’una hora aproximadament.

 

Rebràs un dossier informatiu de la tècnica, oli de massatge per la sessió i un diari de massatge.

Si sou un grup de mares interessades en els tallers, escriu-nos i ens adaptarem als vostres horaris i necessitats.

“perquè quan neix una criatura
també neix una mare i una nova família”