Prepara el part, Prepara el naixement

El part és un procés involuntari com ho és digerir o respirar, per tant, no es pot aprendre a parir perquè el cos ja sap com fer-ho. Les dones sabem parir i els bebès saben néixer. Tot i així, els nou mesos que dura la gestació ens ofereixen la possibilitat  d’informar-nos, assessorar-nos i pensar com volem que sigui.

A Mudra oferim preparació per al naixement a aquelles parelles que desitgin un part conscient i respectat, sigui a casa o a l’hospital.
Us proposem un espai per viure conscientment aquest procés i compartir la experiència tant amb la parella com amb altres persones que viuen  la mateixa situació.
Un espai per compartir moments junts i afavorir així la comunicació, la connexió i la complicitat.
Els grups de preparació al naixement són un espai de reflexió en què les parelles es poden informar i així prendre decisions responsables, on es poden exposar les expectatives i els sentiments, on es treballen la confiança i les pors.
Les sessions estan enfocades a adquirir una consciència vivencial de l’espai per on naixerà el bebè, a reflexionar sobre els canvis físics i emocionals, a afavorir el coneixement i la connexió amb els propis instints amb experiències vivencials i a descobrir les capacitats innates i els recursos externs que es poden utilitzar en el moment del part. A més de donar informació sobre el procés fisiològic del part us podem facilitar altres informacions com ara protocols hospitalaris, plans de part…

Tenim dos opcions, podeu escollir el curs regular o el curs intensiu de cap de setmana on recollim de forma més compactada la informació i les sessions més vivencials.

Curs regular

Curs regular de 6 sessions de 2h i 30 minuts.

Veure dates de les sessions clica aquí

Temari de les sessions:

  •  1a Sessió: Tenim Cura de la gestació Què està canviant en mi? L’embaràs ens canvia tant a nivell físic , mental i sobretot emocional.  Parlarem i reconeixerem els canvis per poder adaptar-nos a ells.  La Placenta com cuidar-la perquè cuidi la gestació. Com és el seguiment de la gestació, quines proves es fan, quins són els protocols hospitalaris, què és el pla de part. Signes d’alarma i signes de prepart.
  •  2a Sessió: El Canal del part i La importància del moviment. Descobrim com és la nostra pelvis i la seva importància en el part. Què és i com és el sòl pelvià i com l’hem de mimar pel moment del part. Descobrim quines són les postures per afavorir la sortida del bebè.
  • 3a Sessió: Les hormones el motor del part -El procés de part-.  Com sé que estic de part?Què és una contracció i com puc ajudar a fer la seva feina? En aquesta sessió parlarem de les hormones, el motor del part.  Del es fases del part i que podem fer en cada una d’elles i com ens pot ajudar la parella.
  •  4a Sessió: El dolor, eines per afrontar-lo. T’has preguntat alguna vegada perquè parir fa mal? Pot ser el dolor el nostre aliat en el moment del part? En aquesta sessió parlarem de la funció del dolor, de la importància de la nostra actitud davant d’aquest, com acceptar-lo i afrontar-lo.  Parlarem de diferents recursos i eines : postures, utilització d’aigua, massatge, utilització de la pilota,  la respiració, el suport de la parella o acompanyant de part. També parlarem de la epidural.
  • 5a Sessió: La primera hora de vida- el postpart immediat i postpart tardà- Acompanyant al bebè en el seu naixement. Preparació de l’entorn per un naixement amorós. La importància del contacte pell a pell. L’establiment del vincle. Cures de la mare i el bebè fins a la quarantena, acompanyament emocional, el pare en el postpart.
  •  6a Sessió: Com començar amb bon peu la lactància materna. Fisiologia de l’alletament. Hormones que intervenen en l’alletament. Com afavorir l’alletament des de l’inici de la vida del bebè. Importància del suport del nostre entorn, de la parella i la família, per l’èxit del alletament. Falsos mites sobre l’alletament matern i com abordar-los. Problemes en l’alletament i com afrontar-los. Grups de suport a l’alletament.

Duració: 2hores i mitja per sessió.

Inversió: curs complert: 150€- 40€ sessió solta.

LLoc: al nostre espai de Flaçà

Curs intensiu:

Cada trimestre oferirem el curs intensiu de Prepara el Part, Prepara el Naixement.
Un divendres de 16:30 a 20h i el dissabte de 10h a 20h amb descans per dinar.

En el curs intensiu obrim l’espai a les parelles que els pot anar millor tenir la
informació i les experiències vivencials totes en un cap de setmana.

Ara podeu escollir l’opció que més s’adapti a les vostres necessitats.

Duració: divendres de 16:30 a 20:00 i dissabte de 10:00 a 20:00
Inversió: 150€ per parella
LLoc: al nostre espai de Flaçà

 


 

“Sigueu els protagonistes del naixement del vostre fill”
de manera plena i conscient”