Prepara el part, Prepara el naixement

El part és un procés involuntari com ho és digerir o respirar, per tant, no es pot aprendre a parir perquè el cos ja sap com fer-ho. Les dones sabem parir i els bebès saben néixer. Tot i així, els nou mesos que dura la gestació ens ofereixen la possibilitat  d’informar-nos, assessorar-nos i pensar com volem que sigui.

A Mudra oferim preparació per al naixement a aquelles parelles que desitgin un part conscient i respectat, sigui a casa o a l’hospital.
Us proposem un espai per viure conscientment aquest procés i compartir la experiència tant amb la parella com amb altres persones que viuen  la mateixa situació.
Un espai per compartir moments junts i afavorir així la comunicació, la connexió i la complicitat.
Els grups de preparació al naixement són un espai de reflexió en què les parelles es poden informar i així prendre decisions responsables, on es poden exposar les expectatives i els sentiments, on es treballen la confiança i les pors.
Les sessions estan enfocades a adquirir una consciència vivencial de l’espai per on naixerà el bebè, a reflexionar sobre els canvis físics i emocionals, a afavorir el coneixement i la connexió amb els propis instints amb experiències vivencials i a descobrir les capacitats innates i els recursos externs que es poden utilitzar en el moment del part. A més de donar informació sobre el procés fisiològic del part us podem facilitar altres informacions com ara protocols hospitalaris, plans de part…

Els grups són oberts, us podeu incorporar en qualsevol moment amb la possibilitat de rebre les sessions que us heu perdut, ja que el curs torna a començar de nou desprès de la última sessió.

Veure dates de les sessions clica aquí

Temari de les sessions:

 •  1a Sessió: Estic embarassada, proves, protocols i visites: Què està canviant en mi? L’embaràs ens canvia tant a nivell físic , mental i sobretot emocional.  Parlarem i reconeixerem els canvis per poder adaptar-nos a ells. Parlarem dels hàbits saludables en la gestació: alimentació, exercici físic, descans. Com cuidar-se i gaudir d’aquesta etapa. Com és el seguiment de la gestació, quines proves es fan, quins són els protocols hospitalaris, què és el pla de part.
 •  2a Sessió: El Canal del part. Descobrim com és la nostra pelvis i la seva importància en el part. Què és i com és el sòl pelvià i com l’hem de mimar pel moment del part. Descobrim quines són les postures per afavorir la sortida del bebè.
 • 3a Sessió: El procés de part.  Com sé que estic de part?Què és una contracció i com puc ajudar a fer la seva feina? En aquesta sessió parlarem de les hormones, el motor del part.  Del es fases del part i que podem fer en cada una d’elles i com ens pot ajudar la parella.
 •  4a Sessió: El dolor, eines per afrontar-lo. T’has preguntat alguna vegada perquè parir fa mal? Pot ser el dolor el nostre aliat en el moment del part? En aquesta sessió parlarem de la funció del dolor, de la importància de la nostra actitud davant d’aquest, com acceptar-lo i afrontar-lo.  Parlarem de diferents recursos i eines : postures, utilització d’aigua, massatge, utilització de la pilota, el suport de la parella o acompanyant de part. També parlarem de la epidural.
 • 5a Sessió: La respiració. La respiració és bàsica per a la vida i per el part pot ser una eina més per ajudar a suportar el dolor. En Aquesta sessió coneixerem la nostra respiració, l’observarem i veurem com ens pot ajudar en la dilatació. També ens endinsarem amb altres tècniques per augmentar la confiança i la teva força.
 •  6a Sessió: Vídeos de part. Sessió oberta als acompanyants invitats al part. Parlarem i veurem les diferents opcions de part. Comentaris i reflexions.
 •  7a Sessió:  El naixement i la primera hora. Acompanyant al bebè en el seu naixement. Preparació de l’entorn per un naixement amorós. La importància del contacte pell a pell. L’establiment del vincle.
 • 8a Sessió: El postpart, un oceà emocional. Cures de la mare i el bebè fins a la quarantena, acompanyament emocional, el pare en el postpart. Que passa quan no passa el que hem planificat i desitjat.
 • 9a sessió: Comunicació amb el bebè. La parella aprendrà, a comunicar-se amb el bebè i a saber com està posat dins la panxa de la mare a través de les maniobres de Leopold i aprendrà a escoltar els batecs cardíacs.
 • 10a Sessió. Com començar amb bon peu la lactància materna. Fisiologia de l’alletament. Hormones que intervenen en l’alletament. Com afavorir l’alletament des de l’inici de la vida del bebè. Les diferents  postures que poden realitzar. La importància de la posició de la boca…
 •  11a Sessió: Alletar amb confiança. Importància del suport del nostre entorn, de la parella i la família, per l’èxit del alletament. Falsos mites sobre l’alletament matern i com abordar-los. Problemes en l’alletament i com afrontar-los. Grups de suport a l’alletament.
 •  12a Sessió: El Naixement d’una nova família. Adaptació als nous rols. Reconèixer les nostres necessitats i les dels nostres bebès.

 

Duració: 120 minuts per sessió
Tarifa: curs complert: 200€, 4 Sessions: 80€, 1 sessió solta: 25€.
LLoc: al nostre espai de Flaçà

 

“Sigueu els protagonistes del naixement del vostre fill”
de manera plena i conscient”