Embaràs

T’agradaria sentir-te acompanyada durant tota la gestació per una llevadora? Saps que la llevadora es la professional de referència per el que fa les gestacions de baix risc?

Visites de seguiment i acompanyament de la gestació.

Portem a terme el control i seguiment de la gestació, ja que l’entenem com un procés natural i fisiològic. Si és necessari o detectem qualsevol signe que ens indiqui que alguna cosa es desvia de la normalitat, us oferim la derivació al professional adequat. En qualsevol cas la nostra atenció se centrarà a més de comprovar l’estat de salut de la mare i del bebè, en els hàbits de vida saludables per afavorir la fisiologia, així com la informació, tant del propi procés de gestació com dels protocols i proves mèdiques (què es busca amb cadascuna, quina informació ens donen, beneficis i riscos, alternatives, etc.) I aclarirem tots els dubtes que vagin sorgint.

El seguiment de la gestació el podem dur a terme durant la gestació en diverses visites o també hi ha l’alternativa de fer visites puntuals.
Podem fer el seguiment del teu embaràs tant si fas el part a casa com si tens la intenció de parir a l’hospital.

Visita: 60€ 1h30´’

Dues modalitats de cursos

Grups de preparació al naixement

Curs regular

Amb una estructura de 8 sessions de 2h cadascuna, els divendres a la tarda.

  • 1a Sessió: Tenim Cura de la gestació  La Placenta com cuidar-la perquè cuidi la gestació. Com és el seguiment de la gestació, quines proves es fan, quins són els protocols hospitalaris, què és el pla de part. Signes d’alarma i signes de prepart.
  • 2a Sessió: El Canal del part i La importància del moviment. Descobrim com és la nostra pelvis i la seva importància en el part. Què és i com és el sòl pelvià i com l’hem de mimar pel moment del part. Descobrim quines són les postures per afavorir la sortida del bebè.
  • 3a Sessió: Les hormones el motor del part -El procés de part-. Com sé que estic de part? Què és una contracció i com puc ajudar a fer la seva feina? En aquesta sessió parlarem de les hormones, el motor del part. Del es fases del part i que podem fer en cada una d’elles i com ens pot ajudar la parella.
  • 4a Sessió: El dolor, eines per afrontar-lo. T’has preguntat alguna vegada perquè parir fa mal? Pot ser el dolor el nostre aliat en el moment del part? En aquesta sessió parlarem de la funció del dolor, de la importància de la nostra actitud davant d’aquest, com acceptar-lo i afrontar-lo.  Parlarem de diferents recursos i eines : postures, utilització d’aigua, massatge, utilització de la pilota,  la respiració, el suport de la parella o acompanyant de part. També parlarem de la epidural.
  • 5a Sessió: ioga en parella.
  • 6a Sessió: expectaves del part, postpart. Pors
  • 7a Sessió: La primera hora de vida- el postpart immediat i postpart tardà- Acompanyant al bebè en el seu naixement. Preparació de l’entorn per un naixement amorós. La importància del contacte pell a pell. L’establiment del vincle. Cures de la mare i el bebè fins a la quarantena, acompanyament emocional, el pare en el postpart.
  • 8a Sessió: Com començar amb bon peu la lactància materna. Fisiologia de l’alletament. Hormones que intervenen en l’alletament. Com afavorir l’alletament des de l’inici de la vida del bebè. Importància del suport del nostre entorn, de la parella i la família, per l’èxit del alletament. Falsos mites sobre l’alletament matern i com abordar-los. Problemes en l’alletament i com afrontar-los. Grups de suport a l’alletament.
Curs intensiu

Cada trimestre oferirem el curs intensiu sobre l’embaràs.
Un divendres de 16:30 a 20h i el dissabte de 10h a 20h amb descans per dinar.

En el curs intensiu obrim l’espai a les parelles que els pot anar millor tenir la informació i les experiències vivencials totes en un cap de setmana.

Pla de part

Oferim la informació i assessorament necessaris perquè cada dona/parella pugui determinar de manera meditada i individualitzada les preferències del seu part i el naixement del seu fill, mitjançant un pla de part.

El pla de part és una manifestació de voluntats escrita, l’exercici de dret de qualsevol usuari a decidir lliurement, a consentir o no consentir sobre les intervencions mèdiques que se li proposin. És, per tant, una manifestació jurídica vàlida, basada en la Llei general de sanitat i la Llei bàsica reguladora de drets i deures en matèria d’informació i documentació clínica que els assistents al part han de respectar.

Preu:

Primera consulta (1:30): 60€

Consulta seguiment (1h): 45€

Acompanyament haptonomic

Bebè en posició de Natges

El teu bebè està de natges? Vols ajudar-lo a que es doni la volta?

Aproximadament entre un 3-4% dels bebès arribaran a terme en presentació de natges o podàlica. És important no valorar la presentació fins la setmana 36, perquè la majoria de bebès de natges abans de les 36 set es giraran sols durant les ultimes setmanes, i valorar la presentació abans pot fer un excés d’intervencions innecessàries i un excés d’angoixa per part de la parella.

La presentació de natges no és una patologia, sinó que una altra forma de néixer dintre de la normalitat.

Però si anem a la realitat del moment, la majoria de mares que els seus bebès  estan de natges només els ofereixen la possibilitat de parir per cesària el seu fill, sobretot si és un primer fill, hi ha algun hospital que s’obre a la possibilitat d’assistir un part de natges si aquest és un segon part per via vaginal.

Per això oferim un servei per ajudar a aquest bebè a posicionar-se en cefàlica per poder gaudir d’un part vaginal.

T’oferim sessions de moxibustió, mètode terapèutic de la medicina tradicional xinesa que afavoreix el moviment del nadó.

Conjuntament de la tècnica del “manteado” amb un “rebozo” mexicà ( una mena de fulard, que les dones mexicanes utilitzen diàriament com a peça de roba o porta nadons). Aquesta tècnica l’utilitzen les llevadores tradicionals mexicanes, per ajudar als bebès adoptar la posició cefàlica, entre d’altres. El “manteado” és relaxant, relaxa la pelvis, l’esquena, l’úter i els lligaments, alleugera la pressió i permet fer espai perquè el bebè pugi moure’s i girar a la millor posició.

El “rebozo” també és utilitzat per sostenir l’abdomen durant la gestació , per alleugerir la tensió i dolor en la zona lumbo-sacre o inclús el dolor en la zona de la símfisi del pubis, que causa el pes i la pressió en aquestes zones del nostre cos.

També parlarem de postures i posicions més adequades per tal d’afavorir i invitar al vostre bebè a trobar el millor camí per afavorir un part en posició cefàlica.

Preu: 45€.