Postpart

El puerperi, és sents dubte, un dels períodes en el que els nous pares poden necessitar més suport i assessorament professionals. Veuràs que us sorgeixen moltes preguntes, i us podeu sentir desbordats per la nova situació; això és ben normal.

Un recent estudi  del Royal College of Midwife del Regne Unit, demostra que un 40% de les dones se’ls dona l’alta abans que es sentin segures i preparades. Aquesta falta de preparació per afrontar la nova situació pot tenir conseqüències directes sobre la salut i el benestar de la mare i el nadó, després del part inclús més endavant.

És aquí que les llevadores independents us podem donar suport, estan al vostre costat assessorant-vos i escoltant-vos. Ens pots necessitar per parlar obertament de la teva experiència de part, de la lactància, de la falta de son, de totes les noves emocions i sentiments associats a aquesta nova fase. Estarem al vostre costat per proporcionar-vos les eines perquè l’adaptació a la nova situació familiar sigui viscuda amb seguretat i confiança, independentment d’on hagi tingut lloc el part i de com hagi anat.
La nostra intenció és donar-vos el suport necessari  perquè aneu reconeixent les necessitats del vostre bebè.

Entre d’altres coses podem ocupar-nos de la lactància materna, de les cures de la mare i del nounat, del bany del nadó, dels consells de com suportar el plor, de supervisar el creixement del bebè, de fer les proves del taló, així com del factors psico-emocionals que poden influir en aquest moment.

Les llevadores som els professionals adequats per atendre el postpart fins a les 6 setmanes posteriors al part, tant de la mare com del bebè, reforçant la fisiologia i atentes a qualsevol signe que ens indiqui alguna alteració de la normalitat.

Seguiment i Acompanyament Postpart

 • El primer pas és concertar una entrevista amb una de les llevadores de l’equip per tal de conèixer-nos millor. Durant la gestació és el millor moment per conèixer-nos i valorar les vostres necessitats.
 • Quan es produeixi el naixements us poseu en contacte amb nosaltres i valorarem el millor moment per anar al vostre domicili o inclús al hospital o clínica.
 • Seguiment durant el primer mes de vida del vostre fill amb visites setmanals d’una durada aproximada d’una hora. (individualitzant la necessitat de mes visites
 • I seguiment amb l’atenció telefònica durant tot aquest temps.

També us podem atendre, si no s’ha realitzat l’entrevista inicial i sol.liciteu visites soltes de seguiment del postpart. Aquestes podran ser al vostre domicili o al nostre espai.

Preu:

El preu del servei complert és de 450€

250€ al contractar el servei a la primera visita

200€ al inici de les visites de seguiment

* Es cobrarà el desplaçament de les visites realitzades al vostre domicili a 0,30€/km.

Visites de suport a l'Alletament matern

A causa del descens de la lactància materna en la segona meitat del segle passat i, en conseqüència, la falta de referents culturals, ha provocat que un fet tan natural i fisiològic s’hagi convertit en tot un repte per a algunes dones.

Si desitges donar el pit al teu fill i tens dubtes, dificultats al principi o algun problema i desitges ajuda professional i experimentada, pots consultar-nos.

Ens podem desplaçar al teu domicili.

També et pots posar en contacte amb nosaltres en una visita prèvia al part per fer-nos consultes, preguntes i resoldre dubtes.

A Mudra us oferim,

 • Suport i ajuda en les dificultats relacionades de l’alletament.
 • Suport i ajuda en casos especials, bessons, bebès amb malalties, lactància i treball, lactància i embaràs, lactància en tàndem.
 • Control i valoració del creixement del bebè.
 • Assessorament i informació previ, durant la gestació.

Preu:

Primera consulta (1:30): 65€

Consultes de seguiment (1h): 55€

Pack mini seguiment (3 visites): 150€

* Es cobrarà el desplaçament de les visites realitzades al vostre domicili a 0,30€/km.

Ritual de la Cerrada Postpart

La Cerrada és un Ritual ancestral que ve de Mèxic, les llevadores i parteres mexicanes l’ofereixen a la dona puerpera, per tancar el procés d’embaràs i part i obrir-se a una altra etapa, la criança. Es Celebra tancant la gran abertura física, emocional  i espiritual que s’ha produït al parir.

Cuidar i protegir el cos de la dona, després de parir. Beneir-lo i honorar-lo per aquest treball fet.

Atenció i processament de la placenta

La placenta és un òrgan fascinant, fonamental per a la gestació. Si no hi ha placenta no hi ha gestació.

La formació de la placenta és a partir de la tercera setmana de gestació quan l’òvul i l’espermatozou s’han multiplicat i arriba un moment que hi ha la separació de cèl·lules. Una part de d’aquestes cèl·lules formaran l’embrió i una de les membranes que formaran la bossa de les aigües, anomenada amnios i les altres cèl·lules formaran la placenta i l’altra membrana anomenada  còrion. La Placenta és  totalment funcional a les 12 setmanes de gestació.

És a dir que tant la Placenta com les membranes es formen a partir de les mateixes cèl·lules que l’embrió que més tard serà un nadó.

la placenta sol ubicar-se a la part superior del úter.

La sang de la mare i el nadó no es barregen, excepte en casos de patologia. La placenta es qui s’encarrega de fer arribar tot el que necessita l’embrió per formar-se. Aquesta és el primer nexe d’unió entre la mare i el nadó. La mare proporciona al embrió oxigen, aigua i principis immediats, l’embrió torna a la mare diòxid de carbó procedent de la respiració i altres metabòlits (per exemple la urea).  Però també s’han descobert recentment que cèl·lules mare del embrió passen a través del torrent sanguini de la mare, amb el conseqüent efecte rejovenidor, doncs degut al seu origen fetal tenen una gran capacitat regenerativa.

 El volum de la placenta és proporcional al volum i pes del bebè. La Placenta es desenvolupa d’acord amb el creixement del bebè, pesant aproximadament el 15% del pes del bebè.

El cordó umbilical és un conducte que uneix el bebè en desenvolupament i la placenta. . El cordó umbilical està format per una vena  (fletxa negra) i dos artèries (fletxes blanques), que estan envoltades i protegides per una substància anomenada gelatina de Wharton, aquesta és lo suficient resistent, forta i flexible per tal de protegir els vasos sanguinis. La vena transporta la sang oxigenada i rica en nutrients per el bebè i les arteries transporten sang desoxigenada i els productes de desfeta que no necessita.                                                foto de@moorebirthservices

El cordó no està directament connectat al sistema circulatori de la mare, sinó que s’uneix a la placenta, que transfereix els nutrients de la mare al nadó sense que la sang de la mare i el nadó es barregin.  El cordó umbilical entra en el nadó a través de l’abdomen, en el punt que desprès de la separació es converteix en el melic del nadó.

Què podem fer amb NOSTRA placenta?

 • Revisar i Observar la Placenta

A part de Revisar-la per tal de veure si està completa i no hi ha cap part que s’ha quedat dins de l’úter de la dona,  ens agrada ensenyar com és la placenta, les seves parts, els cotiledons de la cara materna, la suavitat de la cara fetal, les dues membranes (la bossa de les aigües), el cordó i els seus vasos.  A cada part no ens estem d’admirar aquest òrgan fascinant. En un part a casa tenim l’oportunitat de fer-ho de forma tranquil.la i sense pressa i ensenyar-la als nous pares i als acompanyants. Sempre queden fascinant de la bellesa, fragilitat i fortalesa d’aquest òrgan.

Per això també també incorporem altres opcions per tal de honorar-la tal i com la família escolleixi.

 • Enterrar la placenta

Donar un lloc a aquest òrgan i honorar-lo per el servei que ha prestat fins al naixement. És el pas de nodrir el nadó en l’etapa intrauterina al pas de nodrir la terra quan aquesta etapa s’acaba. Moltes vegades al damunt de la placenta s’hi planta un arbre fruiter. 

 • Art orgànic- les impressió de la placenta

  La impressió de la placenta es una forma d’art orgànic únic i significatiu. És la impremta que deixa aquest òrgan en un paper porós per tal de captar tota la seva forma i essència.

Preciosa impressió de la  placenta de l’Helena. (esquerra part materna, dreta part fetal)

 • Assecar  / Deshidratació del cordó umbilical

Assecar el cordó umbilical per tal de transformar-lo amb un record de naixement, un atrapa somnis, un quadre…..

Et sorprendràs del resultat!

Bonic atrapa somnis del cordó umbilical de l’Andrea.

 

 

 • Encapsular la placenta.

Preparar i processar la placenta per encapsular és una altra petit ritual, cuinar-la, deshidratar-la agraint el treball que ha fet fins ara i el que farà al pendre-la posteriorment.

Podem triar la manera de processar-la:

 • Cuinada al vapor, com la medicina tradicional china recomana, juntament amb jengibre per escalfar el cos de la dona per recuperar l’energia interna. Cuinada al vapor a baixa temperatura ens assegurem de no malmetre els nutrients que aquesta ens pot aportar a part de l’escalfor interna i energia. Desprès la deshidratarem i l’encapsularem per prendre-la fàcilment.
 • Deshidratar-la en cru i encapsular-la, al pondre-la produeix un efecte energitzant i excitant, recomanant no prendre-les més enllà del migdia per l’efecte que produeix al dificultar la conciliació del son. Energia, reconstituent energètic, reconstituent vitamínic, mineral i hormonal. També es sap que la placenta és rica en vitamina k, la mateixa vitamina que es dóna per protocol als nadons al néixer per prevenció de les hemorràgies, també plena d’oxitocina, ferro i d’ hormona lactogen placentària que estimula la producció de llet materna.
 • Tintura mare de placenta ( homeopatia de la placenta)

les tintures són el mètode mitjançant el qual s’extreu els components actius d’un material orgànic en alcohol d’alta graduació. Es tracta d’extreure els components actius de la placenta. Després l’utilitzarem degudament diluïda, per el nadó en moment d’estres, trauma o transició. Serà la seva medecina homeopàtica.

 • Naixement loto.

El naixement loto, és la no intervenció, el cordó umbilical ni es pinça, ni es talla. Un cop examinada la placenta es renta, es seca i es manté embolcallada en un drap de cotó i dins d’una bossa, moltes vegades especialment feta per això, per la mare o algun familiar proper. Cada dia s’ha de tenir cura de la placenta, rentar-la i posar-la en sal i herbes seques com la farigola i romaní i essències d’espígol i arbre del te. Habitualment els melics que no han estat pinçats cauen més ràpidament i al voltant del tercer dia es separen, i deixen la mateixa forma de cicatriu.

* Una lectura interessant per reflexionar sobre la placenta i el seu tractament és aquest:  Placenta: el chakra olvidado de Robim Lim.

* Recentment el Comitè de Bioètica de la Generalitat de Catalunya, confirma en el seu informe el dret que tenen les dones a emportar-se la placenta del centre sanitari al qual ha nascut el seu bebè, si aquest és el seu desig. I així unificar els criteris des diferents centres d’assistència.